Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 4 i 6 d'octubre- Big Data per a emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes (ON-LINE)

4 i 6 d'octubre- Big Data per a emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes (ON-LINE)


En aquestes dues sessions es combinaran el coneixement de la metodologia i les diferents eines, amb la pràctica in situ per l'aplicació als casos i interessos a vigilar de l'entorn concret de cada empresa.

Objectius:

 • Permetre a les persones emprenedores identificar, per mitjà del Big Data i les Dades Obertes, les oportunitats de negoci que es poden detectar dins del gran volum de dades accessibles per Internet.
 • Dotar de les pautes metodològiques i d'un conglomerat d'eines i de programari opensource (gratuït o de baix cost) eminentment pràctics que li permetin fer-ho de manera senzilla, automàtica i sense cost o a un cost molt baix.

Adreçat a:

Persones emprenedores que vulguin aprofitar les oportunitats que apareixen en l'entorn competitiu, així com a reaccionar de manera anticipada als competidors, als canvis que es produeixen, en base a l'explotació del Big Data i les Dades Obertes, detectant aquestes oportunitats i amenaces d'una manera automàtica i ràpida, a temps real.

Xavier Gallardo Rodríguez.

 • Enginyer Industrial (Electrònica). Doctor en Innovació Tecnològica en Projectes d'Enginyeria de Producte i Procés (UPC). Gestió de la Innovació a pimes (UMC).
 • Director Màster de Direcció d'Empreses Industrials. (UAB).
 • Docent universitari de Gestió de la Tecnologia, Gestió de la Innovació i Direcció Estratègica.
 • Des de 2002 directiu en l'àmbit de la Tecnologia i la Innovació en vàries empreses i sectors. Soci Director de Novatec Advisors. Accés directe a la web

Continguts:

Sessió 1:

 • Big data i dades obertes, que són i com se li poden treure profit.
 • Recursos d'informació de l'entorn competitiu (empresarial, financer, sectorial i de mercats, científic i tecnològic, patents i marques, subvencions, concursos públics, etc).
 • Eines i estratègia per a vigilar oportunitats i amenaces de l'entorn competitiu (paraules clau, cercadors temàtics, bases de dades i alertes).

Sessió 2:

 • Capturar totes les informacions d'interès. Eines opensource de captura de dades automàtiques (RSS, alertes, watchers, etc).
 • Processar i analitzar oportunitats i amenaces. Eines opensource de processat i anàlisi de dades automàtiques (quadres de comandament, processat automàtic d'informacions, potions, etc).
 • Sintetitzar, difondre i extreure valor de la vigilància. Eines opensource de síntesi i distribució d'informacions (generació de butlletins, intranets, portals, triggering, etc).

Horari:  Dimarts 4 d'octubre i dijous 6 d'octubre de 9:30 h. a 13:30 h. En format virtual.

Per a la realització dels cursos on-line es farà mitjançant la plataforma Zoom. És molt recomanable descarregar-se l'aplicació pel seguiment del curs. Una vegada inscrits, rebreu un correu amb les instruccions (link d'accés a la formació i el codi ID de la reunió).

Inscripcions a l'ENLLAÇ

CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat | Mapa web