Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 IDEES & TALENT JOVE (2018-2019)

IDEES & TALENT JOVE (2018-2019)


Els premis Idees & Talent Jove, integrats pels premis d’ Idees Joves i Talent+empresa, tenen com a objectiu, promoure l’esperit emprenedor i el coneixement de l’empresa entre els joves estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius del Bages.

Ambdós, varen néixer amb la voluntat de fer aflorar el talent dels joves i de contemplar l’emprenedoria com una opció d’autoocupació i de realització professional.

En aquestes bases, trobareu recollides les diverses clàusules i les categories dels premis que regeixen cadascun dels concursos: "IDEES JOVES XV " i  "TALENT+ EMPRESA"

"CONCURS IDEES JOVES XV"

El XV Concurs d’idees emprenedores i pla d’empresa vol desenvolupar el potencial creatiu dels joves en l’àmbit de la generació d’idees empresarials i premiar a aquells que desenvolupin una idea fins a la realització del pla de d’empresa.

 Les idees i els plans d’empresa, hauran de versar obligatòriament, en un dels reptes de ciutat que es detallen a continuació:

 REPTE 1. SMART CITY

Com lluitar contra els efectes adversos del canvi climàtic a Manresa amb eines intel·ligents

 El canvi climàtic és un repte mundial al que fins ara s’ha intentat mitigar reduint les emissions de CO2.

 Donades les actuacions en aquest sentit que permetran reduir-ne les conseqüències, però no eliminar-les, cal fer un esforç per adaptar la ciutat a aquests efectes, per tal que el seu impacte negatiu sigui menor i la recuperació més ràpida.

 Els projectes hauran de tractar sobre la creació d’una o vàries eines intel·ligents per lluitar contra els efectes negatius del canvi climàtic (ja sigui en la seva mitigació com en l’adaptació) a la ciutat de Manresa, d’acord amb les accions descrites al PAESC de Manresa i que es pot consultar a la pàgina web següent:: https://www.manresa.cat/web/menu/8049-paesc


REPTE 2. VIDA SALUDABLE

Com fomentar els hàbits de vida saludable per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Manresa.

 La qualitat de vida és un concepte complex que fa referència a diversos àmbits que ens afecten, des dels aspectes físics i mentals fins a la interacció social. 

D’acord al Pla de Salut 2018-2022 aprovat per Ple Municipal el mes de juny 2018  les idees i/o  projectes presentats hauran de millorar la situació de la problemàtica detectada en els col.lectius següents:

1. Infants: en la reducció de la prevalença de sobrepès i obesitat.

            2. Joves: en la prevenció dels problemes relacionats amb el consum de drogues. 

3. Persones d’edat avançada: en el desenvolupament de projectes de civisme envers                         persones grans i de facilitació de l’esperança de vida amb bona salut (envelliment actiu i de                  qualitat).

 Podeu consultar el Pla de Salut Municipal 2018-2022 que es troba a la página web següent:  

https://www.manresa.cat/docs/docsArticle/4348/pla_final_pagines_individuals.pdf

A efectes de recolzament per al desenvolupament dels projectes podeu consultar els vídeos mostrats a l'apartat  "enllaços"

Premis

A atorgar per part de l’Ajuntament de Manresa:

Categoria de Batxillerat i Cicles Formatius (CFGM/CFGS):

 •  Premi millor idea empresarial REPTE 1: 300,00 Euros
 • Premi millor idea empresarial REPTE 2: 300,00 Euros

Categoria de Batxillerat: 

 • Premi millor pla de viabilitat REPTE 1: 300,00 Euros
 • Premi millor pla de viabilitat REPTE 2: 300,00 Euros

 Premis especials

 • Premi al projecte més innovador: 100,00 Euros
 • Premi al projecte més ben treballat: 100,00 Euros

 Premis de l’economia social i cooperativa

A atorgar per la Federació de Cooperatives de treball Associat de Catalunya i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. 

Premi al millor projecte d’economia social i cooperativa*: Xec per valor 150€ a gastar en qualsevol cooperativa membre de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya.


Presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds podran presentar-se com a màxim fins al 26 d’abril del 2019. Les sol·licituds presentades  amb posterioritat seran excloses de la participació.

Les sol·licituds podran presentar-se a través de mitjans electrònics a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Manresa a l’adreça:  http://www.manresa.cat/subvencions  o bé mitjançant sol·licitud al Registre General de l’Ajuntament de Manresa  així com per qualsevol dels mitjans admesos per l’article 16 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

"Talent + Empresa"

Objecte

 El Congrés Talent+Empresa, està impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Ensenyament.

El seu objectiu és apropar a les empreses del territori els treballs que els alumnes de formació professional desenvolupen dins l’assignatura d’emprenedoria, i aconseguir que les millors propostes acabin esdevenint projectes reals.

Fases del Congrés Talent + Empresa

 

 • Sessió Startupday. Presentació dels projectes per part dels participants, amb una durada màxima de 3 minuts per projecte. Seran avaluats per tècnics independents proposats per la comissió organitzadora.
 • Sessió Showroom empresarial. Es presentaran els 20 millors projectes de la fase anterior. Els seleccionats defensaran la seva idea i la compartiran amb els empresaris en un format de showroom empresarial.

Premis - Mencions – Reconeixements

Hi hauran 6 treballs guanyadors: 3 CFGM i PFI 3 CFGS.

Els projectes seleccionats seran reconeguts amb:
-       Premiats amb 200€ per projecte gentilesa de Caixabank.
-       Premiats amb 100€ per projecte gentilesa de Patronal Metal·lúrgica del Bages.
-     El projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior gaudiran d’una beca d’estudis valorada en 2.500€     en estudis de la Universitat de Manresa-FUB.

Condicions de participació

 •  Els participants han de ser alumnes que cursin els seus estudis durant el curs en qualsevol de les escoles i instituts de formació professional del Bages.
 • Haver estat seleccionat pel centre de formació professional, escoles i instituts del Bages. Cada centre podrà presentar Un màxim de 2 treballs per Cicle Formatiu. La sol·licitud de participació vindrà determinada pels responsables de l’escola o institut corresponent, prèvia sol·licitud d’inscripció així com un resum del treball seleccionat.
 •  La participació estarà dividida en dues categories; Cicle formatiu de grau mitjà i Programes de formació i inserció-PFI) i Cicle formatiu de grau superior.
 • Les propostes poden ser presentades individualment o en grups de cinc estudiants com a màxim. En cas de presentar-se en grup, es designarà un representant o interlocutor únic.
 • Les propostes podran presentar-se com a màxim 10 dies abans de la sessió de STARTUPDAY i segons calendari anual.. El lloc de presentació serà a la secretaria del Congrés Talent+Empresa a Althaia Activa (althaiaactiva@althaia.cat). La llengua vehicular dels projectes serà el català.
 • La presentació dels projectes es farà en suport pdf a l’adreça de correu electrònic (althaiaactiva@althaia.cat).

 S’hauran d’enviar dos arxius amb els continguts següents: 

- Un resum executiu del projecte, màxim de 3 pàgines, on s’indiquin les dades dels participants i una breu descripció de l’activitat i del producte i/o servei.

-El treball complet que es presenti al Cogrés


La informació completa la trobareu a les bases del concurs Idees & Talent Emprèn penjades a l'apartat "Documents"

CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat | Mapa web