Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El CEDEM obre les inscripcions dels nous cursos de formació per al mes de maig

El CEDEM obre les inscripcions dels nous cursos de formació per al mes de maig


29/04/2022

Totes les propostes són gratuïtes i estan adreçades a persones emprenedores i empreses que vulguin ampliar la seva formació

 

 

El Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa (CEDEM) ofereix aquest pròxim mes de maig diversos cursos presencials i en línia gratuïts adreçats a persones emprenedores i empreses amb l'objectiu de millorar la seva formació i ampliar els recursos per poder consolidar la seva idea de negoci o fer créixer la seva empresa. Les places en aquestes formacions són limitades i requereixen inscripció prèvia.

Alguns dels cursos d’aquesta oferta formativa s’emmarquen en la programació  de la Mobile Week Catalunya, que se celebra a Manresa del 2 al 6 de maig, i la 4a Setmana de l’Emprenedoria, del 23 al 27 de mag.

 
 Els cursos previstos són els següents:

Taller pràctic on s’explicarà la utilitat de disposar a l’empresa d’una ERP (planificació de recursos empresarials) com a eina de gestió per a pimes per tal de poder controlar tots els processos productius i administratius, automatitzar tasques i obtenir una visió del negoci en temps real.

 

Formació adreçada a donar a conèixer  les opcions de digitalització de les petites empreses. Es parlarà de la web i la presència on-line, el comerç electrònic, la gestió de les xarxes socials, la gestió de clients i la factura electrònica i les opcions de digitalització que es podrien demanar a través dels ajuts Kit Digital, entre altres temes.

 

Curs per aprendre a fidelitzar els clients i saber què significa vendre en els temps actuals, com trobar el target a les xarxes, en el món on-line, així  com es poden trobar clients si l’empresa té un pressupost molt baix en màrqueting, quina xarxa és la més adequada, entre altres temes d’interès.

 

Proposta formativa per conèixer les diferents estratègies per augmentar la visibilitat de la marca a Instagram. Es respondran preguntes com perquè s'ha de tenir presència en aquesta xarxa social, el funcionament del nou algoritme, com utilitzar els diferents formats i estratègies de visibilitat per augmentar visibilitat.

 

En aquest curs es podran conèixer els 10 punts principals per parlar en públic a través d’un actor i d’un psicòleg, els quals explicaran els secrets que s’utilitzen per a influenciar i persuadir. S’entrenaran les habilitats comunicatives amb casos pràctics a partir de la realitat professional de cada participant.

 

Formació adreçada a conèixer les infografies com a contingut visual atractiu, aprendre a utilitzar eines com el Canva i el Piktochart (per crear infografies que són fàcils de viralitzar a través de les xarxes socials, webs o blogs); i el Pinterest Business com a xarxa social professional per a compartir contingut visual, entre altres.

 

La capitalització o pagament únic de la prestació contributiva d’atur és una mesura per a fomentar i facilitar iniciatives d’emprenedoria i d’ocupació autònoma, mitjançant l’abonament anticipat de la prestació d’atur corresponent i pendent de cobrar. En aquesta sessió formativa s’informarà de tot el procés d’aquest tràmit.- Organitza el Servei d’Ocupació de la Catalunya Central-

 

Curs en què es donarà una nova visió de l'emprenedoria a través de la creativitat, per connectar amb els clients des d'un altre espai, un espai més empàtic i respectuós amb les persones i amb el medi ambient.

 

Berenar literari amb la presentació del llibre de la Xènia Vives: “Tenir sort a la vida depèn del tu”.  La filosofia Happy-Go-Lucky demostra que no cal esperar que et passin coses bones per ser feliç. Funciona justament a l'inrevés: una actitud feliç és la que atraurà totes les coses bones a la teva vida.

 Una proposta formativa per conèixer el primer que necessita una persona emprenedora per obrir un establiment. En aquesta sessió es tractaran diferents temàtiques: obligacions relatives a la informació a les persones consumidores, els horaris comercials, la regulació de les activitats de promoció de vendes, gestió de residus i associacionisme comercial.


Properament, es donaran a conèixer totes les activitats que es realitzaran durant la 4 edició de la  Setmana de l’Emprenedoria (del 23 al 27 de maig)

 

Durant el més se celebraran  cursos específics per a persones emprenedores: Comença a emprendre, El pla d'empresa on-line,  Avalua la teva idea de negoci i  Finançament i ajuts per a persones emprenedores


Més informació i inscripcions: https://www.manresa.cat/cedem/menu/5365-formacio-per-a-emprenedors-i-empreses

 

CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat | Mapa web