Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La Joviat s'emporta el gruix de premis d'Idees Joves seguida del Guillem Catà, Pius Font i Quer i la Salle

La Joviat s'emporta el gruix de premis d'Idees Joves seguida del Guillem Catà, Pius Font i Quer i la Salle


25/05/2017

Productes i serveis relacionats amb l’estètica i la higiene i d’altres adreçats a facilitar les tasques quotidianes han motivat gran part de les Idees Joves d’enguany. Així, una pastilla per rentar la boca i les dents, un centre d’estètica integral, una parafarmàcia, o un producte que ajuda a doblegar bosses i un que serveix per planxar i estendre la roba a la vegada, etc. són alguns dels projectes guardonats en aquesta edició.

 

Avui al matí més de 130 alumnes han omplert l’Auditori de la Plana de l’Om  per assistir a l’acte de lliurament dels premis del XIII Concurs Idees Joves que organitza l’Ajuntament de Manresa des del CEDEM (Centre de desenvolupament Empresarial) i va adreçat als alumnes de batxillerat i de cicles formatius amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora

 

Durant el certamen, que ha començat puntualment a les 9.30 h, s’han lliurat els guardons de les diferents categories que consta el concurs i que s’han repartit entre alumnes de l’Escola Joviat, dels instituts Guillem Catà i Pius Font i Quer, i de l’escola La Salle, en una edició que ha comptat amb la participació de més de 500 alumnes (entre jornada inicial, tallers i projectes) que han presentat 121 projectes.

 

El periodista de TV3, Francesc Soria, que ha estat el conductor de l’acte, ha donat la benvinguda als assistents i ha introduït el concurs en una sala plena d’estudiants, alumnes i professors. Després de visionar els vídeos dels projectes presentats, Soria ha donat a conèixer els finalistes i els guanyadors  i s’ha procedit al lliurament de premis.

 

Els guardons de les diferents categories els han entregat les regidores de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, d’Ocupació i Emprenedoria; i Mercè Rosich d’Ensenyament; i també Àngel Noguera de l’Associació Internacional de Joves Empresaris de Catalunya.

 

Els projectes i els premiats

 

Millor idea empresarial

 

Els guanyadors han estat,  en la categoria de la millor idea empresarial (dotat de 500 euros) “WHITE IT”, una Pastilla que permet rentar-se la boca i les dents, d’Anna Abadal de l’Escola Joviat.

 

En aquesta mateixa categoria s’ha donat un accèssit (250 euros) a la idea “TIEBAG”, presentada per Gemma Estrella, també de l’Escola Joviat, que consisteix en un producte que facilita doblegar bosses

 

Millor pla de viabilitat Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior

 

Quan al premi al millor pla de viabilitat en l'àmbit de batxillerat i cicles formatius de Grau Superior (500 euros), ha estat per “LA FARMACIOLA”, una Empresa de distribució de medicaments a través de màquines expenedores i servei a domicili, de: Daniel Casals i Lídia Freixa, de l’IES Guillem Catà.

 

En la mateixa categoria s’ha lliurat un accèssit (250 euros) a un restaurant de bufet lliure que cobra segons el temps consumit “PAY FOR MINUTE” ideat per Leena Fernandez i Júlia Corominas de l’IES Pius Font i Quer.

 

Millor pla de viabilitat als cicles formatius de Grau Mitjà

 

El Premi Idees Joves al millor pla de viabilitat adreçat als cicles formatius de Grau Mitjà (500 euros), l’ha rebut el centre d’estètica integral “AFISIONA STETIC“, de Glòria Palomo de l’IES Guillem Catà.

 

En aquest apartat, l’accèssit (250 euros), ha anat a parar a una empresa de parafarmàcia “PARAFARMÀCIA RAS”, de Carmen Requena, Abel Aparicio i Adrian Sfirnaciuc de l’Escola Joviat.

 

Premis especials

 

Pel que fa als premis especials, el projecte més ben treballat (150 euros) ha estat per “PLAEST”, Producte per planxar i estendre roba a la vegada.que han presentant les alumnes de l’ES Pius Font i Quer, Martí Roura i Júlia Soler

 

Pel projecte més innovador (150 euros) el premi s’ha lliurat un dispositiu d’il·luminació per a passos de vianants de nom “LLUMPAVI” de Sole Cruz, Ayelén Saavedra i Laura Delgado de l’Escola Joviat

 

Així mateix, les estudiants de La Salle, Marta Clotet i Laia Chico, s’han emportat el guardó al projecte més ben desenvolupat (150 euros), per l’assecador d’ungles portàtil “NAILDRY”

 

Finalment, Maria Rosa Colàs i Antònia Giralt de l’IES Guillem Catà han obtingut el guardó al millor projecte cooperatiu (150 euros) amb “EPSILON ESPLAI”, un servei de tallers destinat a persones amb diversitat funcional i gent gran

 

Per acabar la regidora d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, ha clos l’acte felicitant els alumnes i els ha encoratjat a continuar formant-se com un repte imprescindible per gaudir del futur, impulsant l’activitat empresarial mitjançant el treball creatiu i l’emprenedoria.

 

Un projecte per fomentar la cultura empresarial i emprenedora

 

El programa idees Joves, impulsat per l’Ajuntament de Manresa a través del CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial) i adreçat a alumnes de batxillerat i cicles formatius, té com objectiu principal fomentar l’emprenedoria entre els estudiants, així com potenciar de forma activa la creació empresarial, tot eliminant la por a assumir riscos.

 

En el programa s’inclouen tallers grupals mitjançant els quals els alumnes s’apropen a la figura de l’empresari i treballen les actituds necessàries per generar idees de negoci desenvolupant habilitats com la imaginació i la iniciativa, així com la capacitat de prendre decisions.

 

Els centres educatius participants en aquesta tretzena edició han estat: les escoles Joviat, i La Salle, i els instituts d’educació secundària: Cal Gravat, Guillem Catà, Lacetània, Lluís de Peguera, i Pius Font i Quer. També hi ha participat l'Escola Agrària però només en els tallers que s’han impartit.

CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat | Mapa web