Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament premia les millors idees i plans de viabilitat dels joves de Manresa

L'Ajuntament premia les millors idees i plans de viabilitat dels joves de Manresa


30/05/2019

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis del XV Concurs Idees Joves, que fomenta l’esperit emprenedor entre els estudiants de Manresa. En aquesta edició han participat 600 alumnes i 8 centres educatius

 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa la XV edició dels premis Idees Joves en el marc de la 2a edició de la Setmana de l’emprenedoria a Manresa i Comarca que promou l’Ajuntament de Manresa a través del CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial). Idees Joves va dirigit a joves de Batxillerat i Cicles Formatius i té com a objectiu fomentar la cultura i els valors de l’emprenedoria.

 

Aquest any amb la novetat de què els projectes presentats responien a dos reptes plantejats des de les àrees de Medi Ambient i Sanitat del propi Ajuntament.  El primer repte és Smart City, sobre com lluitar contra els efectes adversos del canvi climàtic a Manresa amb eines intel·ligents. El segon repte és el de Vida Saludable, i com fomentar els hàbits de vida saludable per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Manresa. 

 

A més dels guardons a les millors idees empresarials i plans de viabilitat presentats pels estudiants de Manresa, també s’inclouen els premis especials del més innovador i el més ben treballat,  i el premi al millor projecte d’economia social i cooperativa atorgat pe rla Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya i per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

 

Durant l’acte s’han visualitzat dos vídeos, un amb tots els projectes presentats en aquesta convocatòria i un segon amb els finalistes. Després, s’ha fet el lliurament dels premis, que han realitzat la regidora d’Ocupació i Emprenedoria en funcions, Cristina Cruz Mas; la regidora d’Ensenyament en funcions, Mercè Rosich;  i la coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Alba Rojas.

 

Els guanyadors del concurs d’enguany han estat els següents:

 

Categoria premis especials:

  •  Premi especial al projecte més innovador100 euros

Nom: SENSITIVE WHASHING

Producte: Sistema de detecció de metalls per a les rentadores

Autors: Ismael Lucas Amar

Centre Educatiu: Escola Joviat-CFGM Farmàcia i Parafarmàcia

 

  • Premi especial al projecte més ben treballat100 euros

Nom: BE FLY

Producte: Web d’informació nutricional insectes, receptari,...

Autors: Ingrid Devant, Mariona Roig, Olga Martínez i Ares Ribalta

Centre educatiu: Escola Joviat- CFGS Laboratori Clínic i biomètric

 

Categoria premi de l’economia social i solidària:

 

A Atorgar per la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

 

  • Premi al millor projecte d’economia social i cooperativa: 150€

Nom: ECO SHINE

Producte: Màquina que transforma material reciclable en monedes virtuals.

Autora: Mireia Colom Serra

Centre educatiu: Escola Joviat- Batxillerat

 

Categoria premis de batxillerat i Cicles formatius:

 

  • Premi millor idea empresarial REPTE 1-Smart City: 300€

Nom: SUN CONNECTION

Producte: Aparell per carregar dispositius mòbils

Autora: Marta Berch Soldevila

Centre Educatiu: Escola Joviat-Batxillerat

 

  • Premi millor idea empresarial REPTE 2-Vida Saludable: 300€

Nom: CALENDARI KIP

Producte:  Calendari electrònic

Autora: Denia Pérez Pérez

Centre educatiu: Campus Professional UManresa

 

 

Categoria premis de batxillerat:

 

  • Premi millor pla de viabilitat REPTE 1-Smart City: 300€

Nom: SISTEMA D’IL·LUMINACIÓ SOSTENIBLE

Servei: Servei d’il·luminació de Manresa a baix cost

Autors: Pau Sanllehí, Albert Díaz i Bernat Soler

Centre educatiu: IES Pius Font i Quer - Batxillerat

 

  • Premi millor pla de viabilitat REPTE 2-Vida Saludable: 300€

Nom: EQUITACIÓ CANELA-PEY

Servei: Equinoteràpia per col·lectius amb dificultats.

Autora: Cristina Canela Pey

Centre educatiu: La Salle Manresa-Batxillerat

 

Idees Joves és un programa creat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la cultura emprenedora entre els joves estudiants i potenciar de forma activa la creació empresarial, tot eliminant la por a assumir riscos.

 

En el programa d’enguany que ha tingut una participació de 600 alumnes i 8 centres educatius, s’han ofertat 5 tallers grupals i 5 experiències emprenedores que han servit d’inspiració als alumnes en la definició dels seus projectes.

 

La regidora Cristina Cruz ha fet una menció especial d’agraïment a les entitats col·laboradores, professorat i alumnat que sense ells "no hagués estat possible celebrar un any més aquest acte". Per acabar, la regidora ha explicat que l'acte s'inclou dins la 2a Setmana de l'Emprenedoria a Manresa i comarca i ha recordat també el lema d'aquest esdeveniment "Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món" (Eduardo Galeano).  

 

Durant tota la setmana, la ciutat de Manresa, ha acollit diversos esdeveniments relacionats amb l’emprenedoria, podeu consultar el catàleg amb tota la programació: a: 

 

https://www.manresa.cat/docs/docsArticle/9402/2019_cataleg_ii_setmana_emprenedoria.pdf

 

 

 

 

CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - cedem@ajmanresa.cat | Mapa web